DERDE GRAAD TSO

WELLNESS & BEAUTY: SCHOONHEIDSVERZORGING

 • Wat?

   

  - Je leert de huid te onderzoeken in functie van schoonheidsbehandelingen en leert voor elke klant een behandelingsplan opmaken.

  - Je leert schoonheidsbehandelingen en make-up uitvoeren op maat van de klant en met aandacht voor hygiëne.

  - Je leert apparaten gebruiken en inschakelen bij verzorgingen.

  - Om schoonheidsbehandelingen deskundig te kunnen uitvoeren, verwerf je kennis van de anatomie van het menselijk lichaam maar ook kennis rond samenstelling en werking van schoonheidsproducten.

  - Je leert de mogelijkheden en beperkingen kennen van schoonheidsproducten, behandelingen en apparaten en leert kritisch omgaan met reclame hieromtrent.

  - Via reële praktijksituaties in de school maar ook via stage leer je de diverse schoonheidsverzorgingen toepassen voor het gelaat, het lichaam, de handen en de voeten.

  - Je leert op een correcte manier omgaan met klanten en hen informatie en advies geven rond schoonheidsbehandelingen en het gebruik van schoonheidsproducten.

  Je hebt interesse voor de wereld van de schoonheidsverzorging en je wil op maat van de klant een passende schoonheidsbehandeling uitvoeren.

  In deze studierichting leer je als onderdeel van een brede vorming alle facetten van de

  schoonheidsverzorging kennen.

   

 • Voor wie?

   

   

  De leerlingen stappen in na de tweede graad Wellness & Lifestyle: Bio-esthetiek TSO. Dit is de logische vooropleiding.

  Ook als je een andere richting volgde in de tweede graad ASO en TSO (of je bent in het bezit van het getuigschrift of diploma van de derde graad BSO), is de instap in de derde graad Schoonheidsverzorging TSO eventueel nog mogelijk, op voorwaarde dat je bereid bent om onder begeleiding achterstanden weg te werken. Inhaallessen en extra oefeningen zijn noodzakelijk!

   

 • Toekomst?

   

   

  Je kan verder studeren in het studiegebied Lichaamsverzorging of je kan kiezen voor een lerarenopleiding (bachelor) Schoonheidszorgen-Haartooi. Andere opleidingen zijn ook nog mogelijk.

  Studeer je liever niet verder, dan kan je starten als zelfstandig schoonheidsspecialist(e) of als werknemer in een schoonheidsinstituut of beautyfarm. Functies in de verkoop zoals verkoopster in parfumerie, vertegenwoordigster bij firma van schoonheidsproducten behoren tot je mogelijkheden evenals een tewerkstelling als schoonheidsspecialiste bij een dermatoloog.

 • Lessentabel

atheneum leopoldsburg

atheneumstraat 2, 3970 Leopoldsburg - 011 34 11 49 - info@atheneumleopoldsburg.be

©  2019  All Rights Reserved.  Webcreation by RANA DIGITAL